• The fatty acid composition of herring oils 

      Lambertsen, Georg; Brækkan, Olaf R. (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 4, No. 13, Research report, 1965)
      Herring oil production in different areas of the world has been reviewed, and the possible variations of the fatty acid composition has been discussed. The literature on the determination of fatty acids in such oils has ...
    • The nutritive value of Thai fish products I. The vitamin content 

      Sorasuchart, Tasanee (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 5, No. 7, Research report, 1971)
      The contents of the B-vitamins: thiamine, riboflavin, niacin, vitamin B12, vitamin B6, pantothenic acid and biotin, were determined in 19 samples of Thai fish products from different or differently processed species bought ...
    • The Nutritive Value of Thai Fish Products II. Amino Acid Composition 

      Sorasuchart, Tasanee (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 5, No. 9, Research report, 1972)
      Amino acid analyses are presented for 19 samples of Thai fish products bought at the market in Bangkok. All samples were analysed by microbiological techniques, 13 samples were also analysed by column chromatographic ...
    • Traners Resistens mot Harskning 

      Aure, Lars (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 3, Research report, 1952)
    • Trimetylaminoksydets og urinstoffets reaksjoner under lagring av saltvanns-bruskfisk og -benfisk 

      Hjorth-Hansen, Sverre; Bakken, Kåre (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 5, Research report, 1952)
      Ved undersøkelser over holdbarheten av brugde, håbrand og laks ved temperaturer like ved 0° C (- 1° C og den temperatur som oppnås ved dekking med is) kunne påvises at der omsettes større mengder urinstoff og trimetylaminoksyd ...
    • Undersøkelse av sildemel framstilt etter forskjellige tørkemetoder 

      Aure, Lars; Bakken, Kåre; Jebsen, Jens Wohl (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 8, Research report, 1952)
      For å få et innblikk i om man ved kjemiske undersøkelser kan slutte seg til om et sildemel har vært for sterkt påkjent under tørkingen, er det gjort en del analyser av presskake og mel umiddelbart etter framstillingen og ...
    • Undersøkelse av torskelever fra Vest-Grønland 1949. 

      Aure, Lars; Kløkstad, Hans (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 1, No. 8, Research report, 1951)
      1. Torsken ved Vest-Grønland vokser senere enn vanlig etter at den er blitt kjønnsmoden. Hanfisken er ca. 5 cm lengere enn hunfisk av samme alder. Gjennomsnittsalderen var høy - 11.85 år - og lengden 77.2 cm. 2. Leveren ...
    • Undersøkelse over effekten av vakuumpakking og lagring i kullsyreatmosfære ved frysing av reker 

      Karsti, Olaf; Hakvåg, Dagfinn (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 4, No. 1, Research report, 1961)
      Experiments in freezing of cooked, peeled and unpeeled shrimps have been carried out in order to find out the effect of vacuum-packing and use of carbon dioxide gas in packing of the shrimps during storing at temperatures ...
    • Undersøkelser av "helmel" 

      Bakken, Kåre (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 6, Research report, 1952)
      "Whole-meal" is a term used for herring produced in such a way as to incorporate the solid matter of the "stick water" into the meal. Feeding experiments have showed that "whole meal" contains the same growth stimulating ...
    • Undersøkelser av produksjonsprøver av medisintran 1937 til 1946 

      Notevarp, Olav; Bratland, Axel; Bjørsvik, Ernst (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 1, No. 7, Research report, 1950)
      437 samples collected from the Norwegian cod liver oil production in the years 1937 to 1946 have been examined for blue value, free fatty acid, Kreis value and refractive index. In addition other data such as weight of the ...
    • Undersøkelser over analysemetoder for ammoniakk og metylaminer i fisk 

      Hjorth-Hansen, Sverre; Bakken, Kåre (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 1, No. 6, Research report, 1947)
      Nesten alle som anvender en objektiv bedømmelsesmetode som støtte for organoleptiske iakttagelser av fisks ferskhet har valgt bestemmelse av flyktig N. Dette er et samlebegrep for ammoniakk og metylderivatene av denne. En ...
    • Undersøkelser over holdbarhet av lettsaltet sild behandlet med eddik 

      Gilberg, Yngvar (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 11, Research report, 1953)
      The perishability of mild cured herring products demands special precautions as to temperature during curing to acertain the right degree of taste and texture. With appropriate consideration of transport and «shelflife» ...
    • Undersøkelser over holdbarhet av lettsaltet sild uten eddik 

      Gilberg, Yngvar (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 12, Research report, 1953)
      The present paper presents the second part of an investigation on the efficiency of different preservatives for prolonging the storage life of light salted (15 %) herring cured without vinegar. The effect is evaluated ...
    • Undersøkelser over modning av sild konservert med salt og eddik 

      Gilberg, Yngvar (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 10, Research report, 1953)
    • Undersøkelser vedrørende sildoljeindustrien. Utbyttet av olje og mel ved forskjellige oppvarmingsbetingelser og råstoff 

      Notevarp, Olav; Tornes, Eilif (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 1, No. 5, Research report, 1943)
      Der er utført i alt 100 laboratorieforsøk og 7 fabrikktekniske forsøk for å undersøke virkningen av forskjellig oppvarming av sild før den underkastes pressing for olje- og melutvinning. Samtidig er virkningen av en rekke ...
    • Vintersildas innhold av fett og fettfritt tørrstoff i årene 1930-1956 

      Flood, Einar (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 3, No. 5, Research report, 1958)
      Data on the content of fat and fat-free dry material of the Norwegian winterherring have been collected, based upen industrial analysis of a great number of separate catches during the years 1930-56. In the tables and ...
    • Virkningen av frysehastighet, lagringstemperatur og råstoffets friskhet på kvaliteten av frossen fisk 

      Notevarp, Olav; Heen, Eirik (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 1, No. 2, Research report, 1938)
    • Vitamin A i innvoller av torsk og sei. 

      Aure, Lars (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 1, Research report, 1951)
      Mengden av blindtarmer i Lofot-torsk er ca. 1,26 g/100 g av rundvekten, og fettinnholdet ca. 1,82 g/100 g blindtarm. Fettets vitamin A-innhold bestemtes til 29.000 internasjonale enheter vitamin A pr.g., tilsvarende 525 ...
    • Vitamin A-innhold i håkjerringtran produsert i 1948 

      Aure, Lars; Kløkstad, Hans (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 1, No. 8, Research report, 1951)
      Vitamin A-innholdet i håkjerringtraner fra fangst utenfor Finnmark, i Barentshavet og ved vest-Grønland er temmelig ens, med ekstinksjoner (E3265Å) fra ca. 1.0 til 1.4 tilsvarende ca. 1900 til 2700 internasjonale enheter ...
    • Vitaminer i Norsk fisk I. Nikotinsyre-, riboflavin-, pantotensyre-, vitamin B12- og vitamin A-innholdet i hel fisk og forskjellige organer fra fersk sild (Clupea harengus) og makrell (Scomber scombrus). 

      Brækkan, Olaf R.; Probst, Ada (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 13, Research report, 1953)
      Fresh samples of herring and mackerel were collected during respectively February and May 1952. The samples were minced or homogenized and stored at - 15° C during the investigations. Niacin, riboflavine and pantothenic ...