Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHjorth-Hansen, Sverre
dc.contributor.authorBakken, Kåre
dc.date.accessioned2013-05-13T13:10:39Z
dc.date.available2013-05-13T13:10:39Z
dc.date.issued1947
dc.identifier.issn0078-186x
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/130485
dc.description.abstractNesten alle som anvender en objektiv bedømmelsesmetode som støtte for organoleptiske iakttagelser av fisks ferskhet har valgt bestemmelse av flyktig N. Dette er et samlebegrep for ammoniakk og metylderivatene av denne. En av dem: trimetylamin, synes særlig egnet for øyemedet da mengden av den stiger svært langsomt så lenge fisken er god menneskeføde og deretter tiltar i stadig økende målestokk. Man får en glatt og karakteristisk kurve for trimetylamin, mens ammoniakkkurven forløper på en måte som gjør den lite egnet. De øvrige, mono og dimetylamin er kvantitativt sett av mindre interesse, om enn dimetylamin tillegges en viss betydning. ENGLISH In all countries interested in the transport and storage of fresh fish and processed fish products an objective method of controlling the freshness of the fish, viz. the estimated content of volatile N or one of its components, especially trimethylamine N, has now generally been adopted. Owing to different methods of sampling and performing analyses, comparison between the results of different investigators can not be easily drawn. We therefore decided to make some research concerning the volatile forms of nitrogen appearing as decomposition products in the bacterial breakdown of fish, and with special respect to analytical procedure. The results of this work are laid down in this paper.
dc.language.isonobno_NO
dc.publisherFiskeridirektoratetno_NO
dc.relation.ispartofseriesFiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 1, No. 6
dc.titleUndersøkelser over analysemetoder for ammoniakk og metylaminer i fiskno_NO
dc.title.alternativeInvestigations on Analytical Methods for Estimation of Ammonia and Methylamines in Fishen
dc.typeResearch reportno_NO
dc.subject.nsiVDP::Agriculture and fishery disciplines: 900::Fisheries science: 920::Fisheries technology: 924no_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel