Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAure, Lars
dc.contributor.authorKløkstad, Hans
dc.date.accessioned2013-05-15T06:08:54Z
dc.date.available2013-05-15T06:08:54Z
dc.date.issued1951
dc.identifier.issn0078-186x
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/130505
dc.description.abstractVitamin A-innholdet i håkjerringtraner fra fangst utenfor Finnmark, i Barentshavet og ved vest-Grønland er temmelig ens, med ekstinksjoner (E3265Å) fra ca. 1.0 til 1.4 tilsvarende ca. 1900 til 2700 internasjonale enheter vitamin A pr. g (faktor 1900). Traner fra Svalbard, Island- og Øst-Grønlands-feltene er litt rikere på vitamin A, med ekstinksjoner fra ca. 1.6 til 2.5 tilsvarende ca. 3000 til 4700 internasjonale enheter vitamin A pr. g. Vesentlig større vitamin A-innhold fant en i håkjerringtraner fra feltene utenfor Færøyene. Ekstinksjonen for disse traner var ca. 4.3 som tilsvarer ca. 8000 internasjonale enheter vitamin A pr. g. De store variasjonene i vitamin A-innholdet i håkjerringtran fra de forskjellige fangstfelter må skyldes art og mengde av håkjerringens føde. ENGLISH The vitamin A contents of the liver oils of Greenland Shark (Laemargus microcephalus) caught off Finnmark, in the Barents-sea, and off West Greenland were found to contain about the same quantity of vitamin A. Their extinctions (E3265Å) are from about 1.0 to 1.4 corresponding to 1900 to 2700 international units per gram (factor 1900). Greenland Shark liver oils from fishing areas at Svalbard, Iceland and East Greenland are richer in vitamin A, with extinctions from 1.6 to 2.5 corresponding to 3000 to 4700 international units. Much more vitamin A is found in the liver oils of Greenland Shark cauth off the Faeroe Islands. The extinction of these oils was about 4.3 corresponding to 8000 international units vitamin A per gram. The considerable variations of the vitamin A-content of liver oils from the Greenland Shark caught in various fishing areas in the North Atlantic are most probably caused by differences in nutritional conditions.
dc.language.isonobno_NO
dc.publisherFiskeridirektoratetno_NO
dc.relation.ispartofseriesFiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 1, No. 8
dc.titleVitamin A-innhold i håkjerringtran produsert i 1948no_NO
dc.typeResearch reportno_NO
dc.subject.nsiVDP::Agriculture and fishery disciplines: 900::Fisheries science: 920::Fisheries technology: 924no_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel