Browsing Fiskeridirektoratets skrifter. Serie Teknologiske undersøkelser by Issue Date
Now showing items 21-40 of 68
-
Trimetylaminoksydets og urinstoffets reaksjoner under lagring av saltvanns-bruskfisk og -benfisk
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 5, Research report, 1952)Ved undersøkelser over holdbarheten av brugde, håbrand og laks ved temperaturer like ved 0° C (- 1° C og den temperatur som oppnås ved dekking med is) kunne påvises at der omsettes større mengder urinstoff og trimetylaminoksyd ... -
Foring av rotter med natriumnitrit og sildemel fremstilt av sild konservert med natriumnitrit
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 14, Research report, 1953)The effect on rats of feeding sodium nitrite and herring meal produced from sodium nitrite treated herring, has been investigated. The results are in agreement with the findings of TARR & CARTER (1942). In the present ... -
Undersøkelser over holdbarhet av lettsaltet sild behandlet med eddik
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 11, Research report, 1953)The perishability of mild cured herring products demands special precautions as to temperature during curing to acertain the right degree of taste and texture. With appropriate consideration of transport and «shelflife» ... -
Undersøkelser over holdbarhet av lettsaltet sild uten eddik
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 12, Research report, 1953)The present paper presents the second part of an investigation on the efficiency of different preservatives for prolonging the storage life of light salted (15 %) herring cured without vinegar. The effect is evaluated ... -
Undersøkelser over modning av sild konservert med salt og eddik
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 10, Research report, 1953) -
Vitaminer i Norsk fisk I. Nikotinsyre-, riboflavin-, pantotensyre-, vitamin B12- og vitamin A-innholdet i hel fisk og forskjellige organer fra fersk sild (Clupea harengus) og makrell (Scomber scombrus).
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 13, Research report, 1953)Fresh samples of herring and mackerel were collected during respectively February and May 1952. The samples were minced or homogenized and stored at - 15° C during the investigations. Niacin, riboflavine and pantothenic ... -
Innholdsfortegnelse Vol. 2
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;, Research report, 1954) -
Metoder for foredling av fiskeavfall (Foredrag holdt ved fryserikonferansen i Bergen i nov. 1952)
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 3, No. 1, Research report, 1954)In the lecture is given a survey of the fishmealproduction in Norway in 1951, and how the quantity distributes between the different kinds of rawmaterials. Then there are mentioned what requirements the methods of production ... -
Aktuelle fryseritekniske spørsmål
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 15, Research report, 1954)På initiativ av Fiskeridirektøren ble Fryserikonferansen 1952 avholdt i Bergen i dagene 17.-20. november. Noen tilsvarende samling av fryserinæringens menn var da ikke holdt siden 1941, da det ble arrangert et kjøleteknisk ... -
Vitaminer i Norsk fisk II. Vitaminer i forskjellige organer fra makrellstørje (Thunnus Thynnus) fanget utenfor Norges vestkyst.
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 3, No. 3, Research report, 1955)Fresh samples of different organs from tuna fish (Thunnus thynnus) were collected during the summer 1952. The samples represented 100 -150 fishes and were minced and stored at -15° C during the investigation. Niacin, ... -
Forsøk på en driftsøkonomisk vurdering av fiskemelanlegg av S-M-typen med og uten utstyr for opparbeidelse av fett råstoff (utarbeidet i sept. 1952).
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 3, No. 2, Research report, 1955) -
Natriumnitrit som konserveringsmiddel for fabrikksild. Foringsforsøk med sildemel av konservert sild og undersøkelser over virkningen av ren natriumnitrit på husdyr.
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 3, No. 4, Research report, 1955)Felles melding fra: 1. Veterinærhøgskolens medisinske klinikk. 2. Veterinærhøgskolens farmakologiske institutt. 3. Landbrukshøgskolens foringsforsøk. 4. Statens veterinære forsøksgård for sau. 5. Fiskeridirektoratets ... -
Vintersildas innhold av fett og fettfritt tørrstoff i årene 1930-1956
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 3, No. 5, Research report, 1958)Data on the content of fat and fat-free dry material of the Norwegian winterherring have been collected, based upen industrial analysis of a great number of separate catches during the years 1930-56. In the tables and ... -
Luftfrysing av sild. Undersøkelse av nødvendig frysetid
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 3, No. 9, Research report, 1958)The purpose of this work is to provide more accurate data for the calculation and design of air blast freezers for herring and similar fish. -
Vitamins and the Reproductive Cycle of Ovaries in Cod (Gadus morrhua)
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 3, No. 7, Research report, 1958)The relation between the contents of the B-vitamins pantothenic acid, riboflavin, niacin, vitamin B12 and biotin and the reproductive cycle of the ovaries in cod has been investigated. Pantothenic acid showed a unique ... -
Vitaminer i Norsk fisk III. Vitaminer i forskjellige organer fra de viktigste torskefisker (Gadidae) fanget langs Norskekysten
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 3, No. 6, Research report, 1958)Cod (Gadus morrhua), coalfish (Gadus virens), pollack (Gadus pollachius), haddock (Gadus æglefinus), ling (Molva molva) and torsk (Brosmius brosme) have been investigated. Fresh samples were collected, usually from alive ... -
A Comparative Study of Vitamins in the Trunk Muscles of Fishes
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 3, No. 8, Research report, 1959)A comparative study of vitamins in the trunk muscles of fishes is reported. The investigation comprises two separate studies. Firstly, the relation between the activity of different species and the average vitamin contents ... -
Innholdsfortegnelse Vol. 3
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;, Research report, 1959) -
Undersøkelse over effekten av vakuumpakking og lagring i kullsyreatmosfære ved frysing av reker
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 4, No. 1, Research report, 1961)Experiments in freezing of cooked, peeled and unpeeled shrimps have been carried out in order to find out the effect of vacuum-packing and use of carbon dioxide gas in packing of the shrimps during storing at temperatures ... -
A Comparative Study of Amino Acids in the Muscle of Different Species of Fish
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 4, No. 3, Research report, 1962)1. The complete amino acid composition in the muscles of ten common food fishes has been investigated by microbiological methods. Each amino acid was determined simultaneously in all samples, thus making a direct comparison ...