Undersøkelser over analysemetoder for ammoniakk og metylaminer i fisk
Research report
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/130485Utgivelsesdato
1947Metadata
Vis full innførselSammendrag
Nesten alle som anvender en objektiv bedømmelsesmetode som støtte for organoleptiske iakttagelser av fisks ferskhet har valgt bestemmelse av flyktig N. Dette er et samlebegrep for ammoniakk og metylderivatene av denne. En av dem: trimetylamin, synes særlig egnet for øyemedet da mengden av den stiger svært langsomt så lenge fisken er god menneskeføde og deretter tiltar i stadig økende målestokk. Man får en glatt og karakteristisk kurve for trimetylamin, mens ammoniakkkurven forløper på en måte som gjør den lite egnet. De øvrige, mono og dimetylamin er kvantitativt sett av mindre interesse, om enn dimetylamin tillegges en viss betydning. ENGLISH In all countries interested in the transport and storage of fresh fish and processed fish products an objective method of controlling the freshness of the fish, viz. the estimated content of volatile N or one of its components, especially trimethylamine N, has now generally been adopted. Owing to different methods of sampling and performing analyses, comparison between the results of different investigators can not be easily drawn. We therefore decided to make some research concerning the volatile forms of nitrogen appearing as decomposition products in the bacterial breakdown of fish, and with special respect to analytical procedure. The results of this work are laid down in this paper.