Viser treff 41-60 av 68

    • Undersøkelse over effekten av vakuumpakking og lagring i kullsyreatmosfære ved frysing av reker 

      Karsti, Olaf; Hakvåg, Dagfinn (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 4, No. 1, Research report, 1961)
      Experiments in freezing of cooked, peeled and unpeeled shrimps have been carried out in order to find out the effect of vacuum-packing and use of carbon dioxide gas in packing of the shrimps during storing at temperatures ...
    • Vitamins and the Reproductive Cycle of Ovaries in Cod (Gadus morrhua) 

      Brækkan, Olaf R. (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 3, No. 7, Research report, 1958)
      The relation between the contents of the B-vitamins pantothenic acid, riboflavin, niacin, vitamin B12 and biotin and the reproductive cycle of the ovaries in cod has been investigated. Pantothenic acid showed a unique ...
    • Vitaminer i Norsk fisk III. Vitaminer i forskjellige organer fra de viktigste torskefisker (Gadidae) fanget langs Norskekysten 

      Brækkan, Olaf R. (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 3, No. 6, Research report, 1958)
      Cod (Gadus morrhua), coalfish (Gadus virens), pollack (Gadus pollachius), haddock (Gadus æglefinus), ling (Molva molva) and torsk (Brosmius brosme) have been investigated. Fresh samples were collected, usually from alive ...
    • Foring av rotter med natriumnitrit og sildemel fremstilt av sild konservert med natriumnitrit 

      Njaa, Leif Rein; Brækkan, Olaf R. (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 14, Research report, 1953)
      The effect on rats of feeding sodium nitrite and herring meal produced from sodium nitrite treated herring, has been investigated. The results are in agreement with the findings of TARR & CARTER (1942). In the present ...
    • Anvendelse av mikrodiffusjon og vakuumdestillasjon ved bestemmelse av flyktig N og urinstoff N i fisk 

      Hjorth-Hansen, Sverre (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 2, Research report, 1951)
      Being quantitatively equal the two independent analytical manners of proceeding, viz. distillation in vacuo and microdiffusion after the Conwayprinciple, are recommended for the estimation of different forms of volatile N ...
    • Undersøkelse av sildemel framstilt etter forskjellige tørkemetoder 

      Aure, Lars; Bakken, Kåre; Jebsen, Jens Wohl (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 8, Research report, 1952)
      For å få et innblikk i om man ved kjemiske undersøkelser kan slutte seg til om et sildemel har vært for sterkt påkjent under tørkingen, er det gjort en del analyser av presskake og mel umiddelbart etter framstillingen og ...
    • Undersøkelser over holdbarhet av lettsaltet sild behandlet med eddik 

      Gilberg, Yngvar (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 11, Research report, 1953)
      The perishability of mild cured herring products demands special precautions as to temperature during curing to acertain the right degree of taste and texture. With appropriate consideration of transport and «shelflife» ...
    • Traners Resistens mot Harskning 

      Aure, Lars (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 3, Research report, 1952)
    • Undersøkelse av torskelever fra Vest-Grønland 1949. 

      Aure, Lars; Kløkstad, Hans (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 1, No. 8, Research report, 1951)
      1. Torsken ved Vest-Grønland vokser senere enn vanlig etter at den er blitt kjønnsmoden. Hanfisken er ca. 5 cm lengere enn hunfisk av samme alder. Gjennomsnittsalderen var høy - 11.85 år - og lengden 77.2 cm. 2. Leveren ...
    • Undersøkelser av "helmel" 

      Bakken, Kåre (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 6, Research report, 1952)
      "Whole-meal" is a term used for herring produced in such a way as to incorporate the solid matter of the "stick water" into the meal. Feeding experiments have showed that "whole meal" contains the same growth stimulating ...
    • Anvendelse av impregnerte papirsekker for å hindre varmgang i sildemel. 

      Bakken, Kåre (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 7, Research report, 1952)
      BUTLER1 found that almost no heating could be observed in herring meal packed in impregnated, airtight paper bags. The present paper reports from application of this method to meal produced from Norwegian summercaught ...
    • Undersøkelser over holdbarhet av lettsaltet sild uten eddik 

      Gilberg, Yngvar (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 12, Research report, 1953)
      The present paper presents the second part of an investigation on the efficiency of different preservatives for prolonging the storage life of light salted (15 %) herring cured without vinegar. The effect is evaluated ...
    • Vitamin A i innvoller av torsk og sei. 

      Aure, Lars (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 1, Research report, 1951)
      Mengden av blindtarmer i Lofot-torsk er ca. 1,26 g/100 g av rundvekten, og fettinnholdet ca. 1,82 g/100 g blindtarm. Fettets vitamin A-innhold bestemtes til 29.000 internasjonale enheter vitamin A pr.g., tilsvarende 525 ...
    • Undersøkelser over modning av sild konservert med salt og eddik 

      Gilberg, Yngvar (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 10, Research report, 1953)
    • Vitaminer i Norsk fisk I. Nikotinsyre-, riboflavin-, pantotensyre-, vitamin B12- og vitamin A-innholdet i hel fisk og forskjellige organer fra fersk sild (Clupea harengus) og makrell (Scomber scombrus). 

      Brækkan, Olaf R.; Probst, Ada (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 13, Research report, 1953)
      Fresh samples of herring and mackerel were collected during respectively February and May 1952. The samples were minced or homogenized and stored at - 15° C during the investigations. Niacin, riboflavine and pantothenic ...
    • Antiharskningsmidler for medisintran 

      Aure, Lars (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 1, No. 10, Research report, 1951)
      Av de undersøkte antioksydasjonsmidler er det bare gallatene og vitamin C (ascorbinsyre), som hva harskningshemmende evne og nøytral smak angår, kan ansees brukbare for medisintran. Ekvimolekylære mengder av gallatene ga ...
    • Vitamin A-innhold i håkjerringtran produsert i 1948 

      Aure, Lars; Kløkstad, Hans (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 1, No. 8, Research report, 1951)
      Vitamin A-innholdet i håkjerringtraner fra fangst utenfor Finnmark, i Barentshavet og ved vest-Grønland er temmelig ens, med ekstinksjoner (E3265Å) fra ca. 1.0 til 1.4 tilsvarende ca. 1900 til 2700 internasjonale enheter ...
    • Nye skjermete indikatorer 

      Hjorth-Hansen, Sverre (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 4, Research report, 1952)
      Absorpsjonsmaksima er bestemt for 3 indikatorer i ren og skjermet tilstand. Indikatorene dekker et større pH-område og xylen-cyanolblått FF er brukt som skjerm. Fordelen ved å bruke skjermete indikatorer er at det er meget ...
    • Bestemmelse av vitamin A i traner og vitaminoljer. En sammenliknende undersøkelse av forskjellige metoder 

      Brækkan, Olaf R.; Lambertsen, Georg (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 9, Research report, 1952)
      Since the World Health Organizations subcomittee on Fat-Soluble Vitamins published their recommendations for the determination of vitamin A (21), new methods based on their recommendations have been adopted by U.S.P. XIV ...
    • Forsøk på en driftsøkonomisk vurdering av fiskemelanlegg av S-M-typen med og uten utstyr for opparbeidelse av fett råstoff (utarbeidet i sept. 1952). 

      Sola, Einar (Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 3, No. 2, Research report, 1955)