Browsing Fiskeridirektoratets skrifter. Serie Teknologiske undersøkelser by Title
Now showing items 50-68 of 68
-
Undersøkelse av sildemel framstilt etter forskjellige tørkemetoder
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 8, Research report, 1952)For å få et innblikk i om man ved kjemiske undersøkelser kan slutte seg til om et sildemel har vært for sterkt påkjent under tørkingen, er det gjort en del analyser av presskake og mel umiddelbart etter framstillingen og ... -
Undersøkelse av torskelever fra Vest-Grønland 1949.
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 1, No. 8, Research report, 1951)1. Torsken ved Vest-Grønland vokser senere enn vanlig etter at den er blitt kjønnsmoden. Hanfisken er ca. 5 cm lengere enn hunfisk av samme alder. Gjennomsnittsalderen var høy - 11.85 år - og lengden 77.2 cm. 2. Leveren ... -
Undersøkelse over effekten av vakuumpakking og lagring i kullsyreatmosfære ved frysing av reker
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 4, No. 1, Research report, 1961)Experiments in freezing of cooked, peeled and unpeeled shrimps have been carried out in order to find out the effect of vacuum-packing and use of carbon dioxide gas in packing of the shrimps during storing at temperatures ... -
Undersøkelser av "helmel"
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 6, Research report, 1952)"Whole-meal" is a term used for herring produced in such a way as to incorporate the solid matter of the "stick water" into the meal. Feeding experiments have showed that "whole meal" contains the same growth stimulating ... -
Undersøkelser av produksjonsprøver av medisintran 1937 til 1946
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 1, No. 7, Research report, 1950)437 samples collected from the Norwegian cod liver oil production in the years 1937 to 1946 have been examined for blue value, free fatty acid, Kreis value and refractive index. In addition other data such as weight of the ... -
Undersøkelser over analysemetoder for ammoniakk og metylaminer i fisk
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 1, No. 6, Research report, 1947)Nesten alle som anvender en objektiv bedømmelsesmetode som støtte for organoleptiske iakttagelser av fisks ferskhet har valgt bestemmelse av flyktig N. Dette er et samlebegrep for ammoniakk og metylderivatene av denne. En ... -
Undersøkelser over holdbarhet av lettsaltet sild behandlet med eddik
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 11, Research report, 1953)The perishability of mild cured herring products demands special precautions as to temperature during curing to acertain the right degree of taste and texture. With appropriate consideration of transport and «shelflife» ... -
Undersøkelser over holdbarhet av lettsaltet sild uten eddik
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 12, Research report, 1953)The present paper presents the second part of an investigation on the efficiency of different preservatives for prolonging the storage life of light salted (15 %) herring cured without vinegar. The effect is evaluated ... -
Undersøkelser over modning av sild konservert med salt og eddik
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 10, Research report, 1953) -
Undersøkelser vedrørende sildoljeindustrien. Utbyttet av olje og mel ved forskjellige oppvarmingsbetingelser og råstoff
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 1, No. 5, Research report, 1943)Der er utført i alt 100 laboratorieforsøk og 7 fabrikktekniske forsøk for å undersøke virkningen av forskjellig oppvarming av sild før den underkastes pressing for olje- og melutvinning. Samtidig er virkningen av en rekke ... -
Vintersildas innhold av fett og fettfritt tørrstoff i årene 1930-1956
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 3, No. 5, Research report, 1958)Data on the content of fat and fat-free dry material of the Norwegian winterherring have been collected, based upen industrial analysis of a great number of separate catches during the years 1930-56. In the tables and ... -
Virkningen av frysehastighet, lagringstemperatur og råstoffets friskhet på kvaliteten av frossen fisk
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 1, No. 2, Research report, 1938) -
Vitamin A i innvoller av torsk og sei.
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 1, Research report, 1951)Mengden av blindtarmer i Lofot-torsk er ca. 1,26 g/100 g av rundvekten, og fettinnholdet ca. 1,82 g/100 g blindtarm. Fettets vitamin A-innhold bestemtes til 29.000 internasjonale enheter vitamin A pr.g., tilsvarende 525 ... -
Vitamin A-innhold i håkjerringtran produsert i 1948
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 1, No. 8, Research report, 1951)Vitamin A-innholdet i håkjerringtraner fra fangst utenfor Finnmark, i Barentshavet og ved vest-Grønland er temmelig ens, med ekstinksjoner (E3265Å) fra ca. 1.0 til 1.4 tilsvarende ca. 1900 til 2700 internasjonale enheter ... -
Vitaminer i Norsk fisk I. Nikotinsyre-, riboflavin-, pantotensyre-, vitamin B12- og vitamin A-innholdet i hel fisk og forskjellige organer fra fersk sild (Clupea harengus) og makrell (Scomber scombrus).
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 13, Research report, 1953)Fresh samples of herring and mackerel were collected during respectively February and May 1952. The samples were minced or homogenized and stored at - 15° C during the investigations. Niacin, riboflavine and pantothenic ... -
Vitaminer i Norsk fisk II. Vitaminer i forskjellige organer fra makrellstørje (Thunnus Thynnus) fanget utenfor Norges vestkyst.
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 3, No. 3, Research report, 1955)Fresh samples of different organs from tuna fish (Thunnus thynnus) were collected during the summer 1952. The samples represented 100 -150 fishes and were minced and stored at -15° C during the investigation. Niacin, ... -
Vitaminer i Norsk fisk III. Vitaminer i forskjellige organer fra de viktigste torskefisker (Gadidae) fanget langs Norskekysten
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 3, No. 6, Research report, 1958)Cod (Gadus morrhua), coalfish (Gadus virens), pollack (Gadus pollachius), haddock (Gadus æglefinus), ling (Molva molva) and torsk (Brosmius brosme) have been investigated. Fresh samples were collected, usually from alive ... -
Vitaminer i Norsk fisk IV. Vitamin B6 og biotin i forskjellige organer fra torskefisker (Gadidae) fanget langs Norskekysten
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 4, No. 12, Research report, 1965)The species cod (Gadus morrhua), coalfish (Gadus virens), ling (Molva molva) and torsk (Brosmus brosme) have been investigated. The samples were collected from newly caught fish and analysed fresh or after storage at below ... -
Vitamins and the Reproductive Cycle of Ovaries in Cod (Gadus morrhua)
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 3, No. 7, Research report, 1958)The relation between the contents of the B-vitamins pantothenic acid, riboflavin, niacin, vitamin B12 and biotin and the reproductive cycle of the ovaries in cod has been investigated. Pantothenic acid showed a unique ...