Browsing Fiskeridirektoratets skrifter. Serie Teknologiske undersøkelser by Title
Now showing items 60-68 of 68
-
Vintersildas innhold av fett og fettfritt tørrstoff i årene 1930-1956
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 3, No. 5, Research report, 1958)Data on the content of fat and fat-free dry material of the Norwegian winterherring have been collected, based upen industrial analysis of a great number of separate catches during the years 1930-56. In the tables and ... -
Virkningen av frysehastighet, lagringstemperatur og råstoffets friskhet på kvaliteten av frossen fisk
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 1, No. 2, Research report, 1938) -
Vitamin A i innvoller av torsk og sei.
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 1, Research report, 1951)Mengden av blindtarmer i Lofot-torsk er ca. 1,26 g/100 g av rundvekten, og fettinnholdet ca. 1,82 g/100 g blindtarm. Fettets vitamin A-innhold bestemtes til 29.000 internasjonale enheter vitamin A pr.g., tilsvarende 525 ... -
Vitamin A-innhold i håkjerringtran produsert i 1948
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 1, No. 8, Research report, 1951)Vitamin A-innholdet i håkjerringtraner fra fangst utenfor Finnmark, i Barentshavet og ved vest-Grønland er temmelig ens, med ekstinksjoner (E3265Å) fra ca. 1.0 til 1.4 tilsvarende ca. 1900 til 2700 internasjonale enheter ... -
Vitaminer i Norsk fisk I. Nikotinsyre-, riboflavin-, pantotensyre-, vitamin B12- og vitamin A-innholdet i hel fisk og forskjellige organer fra fersk sild (Clupea harengus) og makrell (Scomber scombrus).
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 2, No. 13, Research report, 1953)Fresh samples of herring and mackerel were collected during respectively February and May 1952. The samples were minced or homogenized and stored at - 15° C during the investigations. Niacin, riboflavine and pantothenic ... -
Vitaminer i Norsk fisk II. Vitaminer i forskjellige organer fra makrellstørje (Thunnus Thynnus) fanget utenfor Norges vestkyst.
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 3, No. 3, Research report, 1955)Fresh samples of different organs from tuna fish (Thunnus thynnus) were collected during the summer 1952. The samples represented 100 -150 fishes and were minced and stored at -15° C during the investigation. Niacin, ... -
Vitaminer i Norsk fisk III. Vitaminer i forskjellige organer fra de viktigste torskefisker (Gadidae) fanget langs Norskekysten
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 3, No. 6, Research report, 1958)Cod (Gadus morrhua), coalfish (Gadus virens), pollack (Gadus pollachius), haddock (Gadus æglefinus), ling (Molva molva) and torsk (Brosmius brosme) have been investigated. Fresh samples were collected, usually from alive ... -
Vitaminer i Norsk fisk IV. Vitamin B6 og biotin i forskjellige organer fra torskefisker (Gadidae) fanget langs Norskekysten
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 4, No. 12, Research report, 1965)The species cod (Gadus morrhua), coalfish (Gadus virens), ling (Molva molva) and torsk (Brosmus brosme) have been investigated. The samples were collected from newly caught fish and analysed fresh or after storage at below ... -
Vitamins and the Reproductive Cycle of Ovaries in Cod (Gadus morrhua)
(Fiskeridirektoratets skrifter / Serie Teknologiske undersøkelser;Vol. 3, No. 7, Research report, 1958)The relation between the contents of the B-vitamins pantothenic acid, riboflavin, niacin, vitamin B12 and biotin and the reproductive cycle of the ovaries in cod has been investigated. Pantothenic acid showed a unique ...